Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μαλιστα, εκει που ειχαμε 'χυμα μας ηρθαν και τα τσουβαλατα'.
Αλλα Σαγωνια αυτα.
Πραγματι το θεμα με τον ΑΣΤΑΚΟ δεν ειναι ειναι μια ΒΟΜΒΑ !!!!!!!!!
κανεις δεν μπηκε στον κοπο να ενημερωσει τους Ελληνες τι σημβαινει!!
Βλεπεις δεν εχουν αρχισει να πεθαινουν ακομη.

typhoon είπε...

Ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το LPG δεν είναι πολύ χειρότερο από ένα εργοστάσιο με καύσιμο το φυσικό αέριο. Πιο επικίνδυνη είναι μόνο τυχούσα διαρροή που δε θα αναφλεγεί.
Από την άλλη υπάρχουν μέτρα ασφαλείας που σε μία σωστή βιομηχανία αποτρέπουν σε συντριπτική πιθανότητα τέτοιες καταστάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι στα προάστια Αθήνας και Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεξαμενές με τόνους LPG.
H Greenpeace θέλει να τονίσει την επιμονή της κυβέρνησης στα ορυκτά καύσιμα, έστω και αν κάποια είναι καθαρότερα από άλλα, αφού όλα έχουν επίπτωση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η πράσινη ανάπτυξη απαιτεί πολύ περισσότερη χρήση ΑΠΕ, κάτι που ως οικολογική οργάνωση δεν το έχει ακόμα δει και το στυλιτεύει.