Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

H κυβέρνηση αποκλείει την επέκταση του Μνημονίου μετά το 2013

«Δεν υπάρχει περίπτωση επέκτασης μνημονίου μετά το 2013. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους,που τηρούμε απαρέγκλιτα. Δεν θα έρθει καινούριο μνημόνιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να βγούμε στις αγορές, όσο το δυνατό συντομότερα και πριν το πέρας του μνημονίου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αλλαγή στο σχεδιασμό του μείγματος της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τους στόχους που έχει βάλει και πως έτσι θα βγούμε από την κρίση και θα μείνουν και οι μεγάλες αλλαγές.

«Σταματάμε να έχουμε τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποίησουμε τη δημόσια περιουσία”, πρόσθεσε με αφορμή σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Σημείωσε δε ότι, σε αντίθεση με τη ΝΔ και ό,τι έδειξε με το Βατοπέδι, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά αξιοποίησή της, η οποία και επιβάλλεται. Επιπλέον, εξήγησε ότι πρόκειται για μεγάλη ακίνητη περιουσία, που είτε είναι καταπατημένη, είτε τη λυμαίνονται διάφορα συμφέροντα.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ψηφίσει το σχετικό νόμο και εξήγησε ότι η επιλογή αυτή δεν επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά γίνεται επειδή έτσι διασφαλίζεται η κοινωνική δικαιοσύνη, η διαφάνεια στο θεσμικό πλαίσιο και ο ανεμπόδιστος ανταγωνισμός στον τομέα αυτό.

Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο, παρέχοντας, μεταξύ άλλων ελαφρύνσεις, πρόβλεψη για τριετή μεταβατική περίοδο, φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα και τόνισε ότι παρά τις κινητοποιήσεις, αυτή τη στιγμή η τροφοδοσία της αγοράς, αλλά και η κυκλοφορία γίνονται ανεμπόδιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: