Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ανάκαμψη το 2011

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπακωνστανίνου προσδιορίζοντας το 2011 ως έτος που θα επιστρέψει η ανάπτυξη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στην εφημερίδα Wall Street Journal ο κ. Παπακωνσταντίνου...
επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται στον τομέα των επενδύσεων από την Κίνα, το Κατάρ ενώ υπογράμμισε πως τουλάχιστον μία μεγάλη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εκδήλωσε «ρητό ενδιαφέρον» για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα επιστρέψει το 2011 και αναφέρθηκε στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα πρέπει να ξαναανακαλύψει τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια".


«Με τις αλλαγές που συντελούνται και τις αλλαγές δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου δίνοντας έμφαση στους τομείς των υποδομών, των ακινήτων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.


"Αν δείτε που βρισκόμασταν πριν τρεις μήνες, πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της".


Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψε την ανησυχία του για την υστέρηση των εσόδων την οποία χαρακτήρισε «πηγή ανησυχίας». Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καταγράφεται η μεγάλη απόκλιση στα έσοδα κατά 2,4 δις ευρώ έναντι του αρχικού στόχου.
 

Επίσης, δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ζητήσει παράταση του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης μετά το 2012".

Στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με διεθνείς επενδυτές. Σήμερα μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: