Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ετοίμαζε η al-Qaeda

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Osama bin Landen είχε διατάξει πριν από λίγους μήνες  παρακλάδια της al-Qaeda τα οποία δρουν στην Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Γαλλία να εξαπολύσουν επιθέσεις στις χώρες αυτές όπως αυτές που εκδηλώθηκαν το 2008 στην Mumbai της Ινδίας. Ο σχεδιασμός αφορούσε ενόπλους οι οποίοι θα άνοιγαν πυρ εν μέσω πλήθους σε πολυσύχναστα και τουριστικά μέρη, να καταλάβουν ξενοδοχεία σε ένα γενικότερο σχέδιο το οποίο θα άλλαζε την υπογραφή της al-Qaeda σε ανάλογες περιπτώσεις αλλά οι λεπτομέρειες του σχεδίου παραμένουν άγνωστες ακόμη και τώρα.
 
«Ξέρουμε πως ο Osama bin Laden εξέδωσε μια τέτοια διαταγή» δήλωσε ανώνυμο στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, για να συνεχίσει λέγοντας «και αν διέταξε τις επιθέσεις αυτές δεν πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ δεν θα ήταν ανάμεσα στους στόχους». Οι πληροφορίες για το σχεδιασμό εικάζεται πως προήλθαν από τον Ahmad Siddiqui γερμανό πολίτη αραβικής καταγωγής ο οποίος κρατείται σε φυλακές στην αεροπορική βάση της Bagram βόρεια της Καμπούλ

Ο Siddiqui θεωρείται πως γνώριζε τον Mohamed Atta ένα από τους αεροπειρατές που πήραν μέρος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και μάλιστα προσευχόταν στο ίδιο τέμενος στη Γερμανία. Ο αρχικός σχεδιασμός για τις επιθέσεις εικάζεται πως προήλθε από το παρακλάδι της al-Qaeda στο Πακιστάν αν και αρκετοί από τους αρχηγούς θεωρείται πως σκοτώθηκαν ύστερα από αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ. Μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως οι υποψήφιοι καταδρομείς της al-Qaeda εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ευρώπη και ταξιδεύουν με διαφορετικά διαβατήρια και για αυτό ο εντοπισμός τους θεωρείται αρκετά δύσκολος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: