Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αντίδραση Σημίτη για την Εξεταστική για την Οικονομία


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απάντησε με αιχμηρή δήλωσή του στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους σχετικά με το χρονικό εύρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Ο κ. Σημίτης στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει: "Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν απο το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά".


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η εξεταστική για την οικονομία και για το διάστημα της περιόδου 2001-2004, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ερευνηθεί και το θέμα της "Goldman Sachs" που αφορούσε στα στοιχεία της οικονομίας.


Τι απαντούν κ
υβερνητικοί κύκλοι

Καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με τον Κ.Σημίτη, ήταν το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων. Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι ορθώς μιλάει ο κ. Σημίτης και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους,  απλά απάντησε με τη φράση "όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία", όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την "Goldman Sachs". Η φράση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι "δεν υπάρχει κανένα θέμα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: