Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πυρά Ιγνατίου κατά Ραγκούση με λόγο και αιτία...

Απίστευτο αλλά αληθινό είναι αυτό που καταγγέλει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ιγνατίου στην Αθήνα με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη και αφορά τα εκλογικά έσοδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που καταγγέλει ο κ.Ιγνατίου ο νόμος ή η εγκύκλιος Ραγκούση αναφέρει το εξής ευτράπελο και σχεδόν γελοίο. Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι απαγορεύει στους υποψήφιους να αυτοχρηματοδοτηθούν με βάση το χρηματικό ποσό που τους επιτρέπεται να ξοδέψουν για την προεκλογική τους καμπάνια. Πιο συγκεκριμένα και ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Αθήνα έχουν δικαίωμα να ξοδέψουν από 2000 ως και 3500 ευρώ εντούτοις δεν έχουν δικαίωμα να αυτοχρηματοδοτηθούν! Ακόμη και σε εκείνη την περίπτωση που τα οικονομικά τους δεδομένα τους το επιτρέπουν. Αντίθετα είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν να τους συνδράμουν οικονομικά διάφοροι φίλοι τους μέχρι το ποσό των 500 ευρώ όσα δηλαδή επιτρέπεται να καταθέσουν και οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Δηλαδή ο κ.Ραγκούσης μας λέει, τονίζει γεμάτος αγανάκτηση ο κ.Φώτης Ιγνατίου,...
να απευθυνθούμε σε τρίτα πρόσωπα για να πάρουμε χρήματα για τον προεκλογικό μας αγώνα. Πραγματικά είναι κάτι που αν πρέπει να τοι χαρακτηρίσουμε είναι το λιγότερο γελοίο. Καλό είναι να μην υπάρχει χρηματοδότηση από κάποιο φυσικό πρόσωπο για πάνω από 500 ευρώ αλλά να μην μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας? Προφανώς όπως και άλλα πολλά και αυτό γράφτηκε στο πόδι και έβαλε την σφραγίδα του το ΠΑΣΟΚ της προχειρότητας και του μνημονίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: