Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Θα μετανοήσεις για να γίνεις δήμαρχος»

- το είδα στο fonaklas.blogspot.com
Την ευκαιρία να ξεδιπλώσει για άλλη μια φορά την επιθυμία του να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στα πολιτικά πράγματα βρήκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Την «ευκαιρία» του έδωσε εν αγνοία του ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Μπουτάρης, όταν σε εκδήλωση τον αποκάλεσε «μουτζαχεντίν» επειδή, όπως είπε, δεν κηρύσσει την αγάπη αλλά το μίσος.

Η αναφορά αυτή έχει προκαλέσει την οργή του κ. Άνθιμου, ο οποίος, ...
όπως είπε στη zougla.gr, «εγώ ουδέποτε προκάλεσα τον κ. Μπουτάρη και εκείνος άρχισε ξαφνικά να με υβρίζει. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να αποκαλεί τον Μητροπολίτη της πόλης, “μουτζαχεντίν”».

Όλα συνέβησαν λίγο μετά την αρχιερατική λειτουργία της Τρίτης για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Γιάννη Μπουτάρη να τείνει το χέρι του για να χαιρετήσει τον ιεράρχη και να προσκυνήσει τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, χωρίς να γνωρίζει τι τον περίμενε.

Η αντίδραση του κ. Άνθιμου ήταν ακαριαία, όπως την περιγράφει στη zougla.gr: «Τον είδα στη σειρά να περιμένει να προσκυνήσει και δεδομένων των όσων είχε πει για εμένα, του έκανα ολιγόλογη σκληρή επίθεση. “Ποιος είσαι εσύ να με υβρίζεις; Εάν εγώ σας ονομάσω ενώπιον όλων, Βούλγαρο, θα σου αρέσει; Πως λες αυτά για έναν μητροπολίτη και μάλιστα για διαφορετικό θρήσκευμα;” Εάν δεν ανακαλέσεις, από εμένα δημαρχιακό μέγαρο δεν θα δεις».

«Ας αποφασίσει ο Μητροπολίτης ποιος εκλέγει τον δήμαρχο. Η Εκκλησία ή ο λαός;» απαντά μέσω της zougla.gr ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σημείωνει ότι το θέμα είναι πλέον ιδεολογικό.

Παράπονα και στον Γιώργο Παπανδρέου

Στην τελετή το παρών έδωσε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος και, φυσικά, και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονικής βρήκε, λοιπόν, την ευκαιρία να ζητήσει την παρέμβαση του για να «συμμαζέψει» τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης. Όπως είπε στη zougla.gr o κ. Άνθιμος, «ο πρωθυπουργός είναι ευγενικός άνθρωπος, έτσι του είπα σε μια στιγμή: “Σας παρακαλώ υπάρχει αυτό το θέμα, κοιτάξτε να τον συμμαζέψετε, γιατί θα έχουμε ζήτημα”», με τον κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Ιεράρχη να του απαντά ότι «θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ». 

2 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Και ο Πάγκαλος κάποτε
είχε ενοχληθεί με τον
Χριστόδουλο.
"Θα αφήσουμε έναν παπά
να καθορίσει το επόμενο
εκλογικό αποτέλεσμα ;"
Εφόσον οι πολιτικοί με την
ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ αφήνουν κενά
επόμενο είναι. Προτιμώ τον
Άνθιμο παρά κάποιον της
επόμενης "μεταπολιτεύσεως".

typhoon είπε...

Δυστυχώς, η προεκλογική περίοδος δεν "χαρίζεται" σε κανέναν. Όλοι μπαίνουν μέσα στο χορό και τα μικροκομματικά συμφέροντα βάλουν ανελέητα προς όλες τις κατευθύνσεις προς άγραν ψήφων. Ελλάς το μεγαλείο σου... λοιπόν για άλλη μια φορά.