Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χαράτσι για "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου"...

- το είδα στο press-gr.blogspot.com
Από την ΠΟΜΙΔΑ   
Απαλλαγή ιδιοκτητών μικρών ακινήτων από την υποχρέωση δήθεν επανελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τους και Κατάργηση του "χαρατσιού" για "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου"

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Περ. Ανάπτυξης & Ανταγ. κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη
την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη
τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη
τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας &
Κλιμ. Αλλαγής κ. Κώστα Μαθιουδάκη
τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Αλεξ. Φούρλα
τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Δημήτρη Σπυράκο

Αξιότιμοι κύριοι

Με την Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6-8-2010 (Β΄ 1403) Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Μέλη μας και ιδιοκτήτες ακινήτων από διάφορα μέρη της χώρας που ζήτησαν την υπαγωγή στις διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου μας καταγγέλουν ότι τους ζητήθηκε από τη ΔΕΗ βεβαίωση επανελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης της κατοικίας τους από ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, σύμφωνα με την Φ7.5/1816/88/27-2-2004 (Β΄ 470) Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης (Άρθρο 5, παράγραφος 3, σημείο πρώτο για κατοικίες).

Είναι ευρύτερα γνωστό ότι η βεβαίωση αυτή (γνωστή από δεκαετίες ως "πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου") αποτελεί την ζώσα καθημερινή παρωδία και ευτελισμό του θεσμού της πιστοποίησης στη χώρα μας! 
Τα πιστοποιητικά αυτά που ζητά η ΔΕΗ για επανασύνδεση με το δίκτυό της, εκδίδονται από γραφεία ηλεκτρολόγων που εδρεύουν έναντι των κατά τόπους γραφείων της ΔΕΗ, έναντι ποσού τουλάχιστον 80-150 ευρώ το καθένα, το οποίο μπορεί και να υπερβεί τα 200 ευρώ για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτησιών, πλέον ΦΠΑ 23%, ποσό πολλαπλάσιο από το όποιο όφελος του ΚΟΤ, χωρίς να γίνεται, όχι έλεγχος, αλλά ούτε καν προσχηματική επίσκεψη του χώρου όπου ευρίσκεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση!

Γι΄αυτό...
σας ζητούμε να θέσετε άμεσα τέρμα στο απαράδεκτο αυτό άνευ λόγου "εμπόριο σφραγίδων" σε βάρος των πολιτών και συγκεκριμένα να απαλλαγούν άμεσα και οριστικά οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων με μονοφασικές παροχές και πάντως όλων των ιδιοκτησιών εμβαδού έως και 100 τ.μ., από τον υποχρεωτικό ανά 14ετία δήθεν επανέλεγχο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους, ο οποίος μπορεί να παραμείνει μόνον ως προαιρετικός. Αυτό επιβάλλει όχι μόνον η ανάγκη κατάργησης κάθε περιττής γραφειοκρατίας, αλλά κυρίως κάθε αδικαιολόγητου προνομίου και πηγής πλουτισμού σε βάρος των πολιτών, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, υπέρ εκείνων που εισπράττουν προνομιακά και υποχρεωτικά μια αμοιβή για μια υπηρεσία που στην πράξη δεν παρέχεται ποτέ, και που χωρίς αυτή ο πολίτης δεν μπορεί να έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του!

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή συνεργασία

Ο Πρόεδρος
Στράτος Ι. Παραδιάς
Δικηγόρος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.)

Η Γεν. Γραμματεύς
Αιμιλία Δ. Βαδόκα
Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος 
.
.
.
Το ηχητικό μέρος του βίντεο είναι ακατάλληλο για ανήλικους


Δεν υπάρχουν σχόλια: