Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

"Κεραυνοβόλος έρωτας"...Ντόρας - Δημαρά...

- το είδα στο www.epikairo.gr
«Ανίερη συμμαχία» ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Δημαρά βλέπουν στη Ρηγίλλης, με αφορμή τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Κουρούση ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στον συνδυασμό του διαγραφέντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής.

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. κάνουν λόγο για «προκλητική κίνηση υπονόμευσης» της υποψηφιότητας Κικίλια και προαναγγέλλουν τη διαγραφή του κ. Κουρούση από τους καταλόγους των μελών του κόμματος («είναι θέμα ημερών», έλεγαν χαρακτηριστικά). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το ζήτημα η Ρηγίλλης θα αντεπιτεθεί τις επόμενες ημέρες, στοχεύοντας ανοικτά τόσο την κ. Μπακογιάννη όσο και τον κ. Δημαρά. Η υποψηφιότητα Κουρούση, ο οποίος θεωρείται στέλεχος με καραμανλική προέλευση και στις εσωκομματικές εκλογές για τη γαλάζια ηγεσία είχε στηρίξει ενεργά την Ντόρα Μπακογιάννη, αιφνιδίασε τη Ρηγίλλης- κυρίως γιατί η πρώην υπουργός εμφανίζεται να στηρίζει, έστω και παρασκηνιακά, έναν συνδυασμό που ξιφουλκεί κατά του Μνημονίου, όπως αυτός του κ. Δημαρά. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς θεωρούν ότι είναι προπομπός κι άλλων κινήσεων από την πλευρά της πρώην υπουργού που θα έχουν, όπως λένε, ως αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τη Ν.Δ., έστω κι αν φαινομενικά έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές της θέσεις.

Κι άλλοι από την ΟΝΝΕΔ
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η «συμφωνία» Μπακογιάννη- Δημαρά «κλείδωσε» κατά τη συνάντηση που είχαν...
στις 15 Σεπτεμβρίου στο γραφείο που διατηρεί ο Κων. Μητσοτάκης στη Βουλή, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία ότι το ψηφοδέλτιο Δημαρά θα ενισχυθεί και από άλλα στελέχη που προέρχονται από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο συμβούλων του κ. Δημαρά και του Νίκου Κόκκινου, επιτελικού στελέχους μέχρι πρότινος της γαλάζιας Νεολαίας.

«Προσωπική απόφαση»

Από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη, πάντως, αρνούνται κάθε σύνδεση με τον συνδυασμό Δημαρά και υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Χρ. Κουρούση να αποκηρύξει τον συνδυασμό Κικίλια και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου βουλευτή αποτελούσε μια «προσωπική απόφασή του». Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (την περίοδο 2001-2004), ο οποίος την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης διετέλεσε γενικός γραμματέας στα υπουργεία Απασχόλησης και Ναυτιλίας, προβάλλει τη σχέση του με τον Κων. Καραμανλή και χαρακτηρίζει «αντιμνημονιακή επιλογή» τη σύμπλευσή του με τον κ. Δημαρά.

Είναι προφανές ότι οι αντιδράσεις της Ρηγίλλης σχετίζονται και με την αγωνία για τις επιδόσεις του κ. Κικίλια, καθώς δημοσκοπικά ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. απειλείται από τον Ι. Δημαρά και υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός δεύτερου γύρου. Κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Αττική μπορεί να βυθίσει και το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος, βάσει των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων στις 13 περιφέρειες. 

ΤΑ ΝΕΑ>>
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: