Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Με αφορμή ψήφισμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΚΚΕ καταγγέλλει νέα προσπάθεια φίμωσης των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης

Την σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ προκαλεί ψήφισμα που προωθείται από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και με το οποίο έμμεσα καταδικάζονται τα κομμουνιστικά κόμματα και ο «εξτρεμισμός».

Σε δηλώσεις της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «το τέρας που λέγεται ΕΕ αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να προωθήσουν το ψήφισμα και να καταδικάσουν τους λαούς που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου αλλά και να εμποδίζουν πλέον ακόμη και τις διαδηλώσεις με το πρόσχημα του εξτρεμισμού.»


Ουσιαστικά θέλουν να απαγορεύσουν την δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν παραδίδεται σε κανέναν».


Επίσης, κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το εν λόγω ψήφισμα.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο κρατικός αντικομουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι ο φόβος περί λαϊκών εξεγέρσεων πατάει στο γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν κυριολεκτικά πάνω από πτώματα, προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική σε βάρος των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: