Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Πρόεδρος Εστιατόρων: Κλείνουμε!!! Την Κυριακή θα βάλουμε τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Από Δευτέρα περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά !!!

Με σταχτοδοχεία στα τραπέζια τους θα υποδέχονται από την Κυριακή τους πελάτες τους τα εστιατόρια, καθώς οι εστιάτορες επικαλούνται δραματική πτώση του τζίρου μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα. 

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε, γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».

3 σχόλια:

typhoon είπε...

Όλη τη ζημιά την έκανε η εγκύκλιος του Μπεχράκη για τις πέργκολες.
Τυχαίο?

ΑΔΗΣ είπε...

Να μυνήσουν το αρμόδιο υπουργείο που τους έβαλε να διαμορφώσουν χώρους για καπνίζοντες και μή και μετά να κλείσουν. ΑΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ.

typhoon είπε...

Δεν έχεις άδικο. Όταν έκαναν όλες αυτές τις επενδύσεις, κανείς δεν τους είπε ότι είναι μόνο για 1 χρόνο.
Η γνωστή "συνέχεια" του ελληνικού κράτους....