Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παμπούκης κατά Μπιρμπίλη και Σπ. Κουβέλη. Προαναγγέλλει το fast track 2.0 με συντονισμό από Πάγκαλο!

 
Βγήκαν τα μαχαίρια στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, με αφορμή τα έργα στον Αστακό αφήνει αιχμές κατά κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στα ΝΕΑ, ο κ. Παμπούκης δηλώνει πως δεν γνώριζε για την επιστολή του υφυπουργού Σπ.Κουβέλη προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι για τις επενδύσεις, που θα προκύψουν στο μέλλον από το μνημόνιο συνεργασίας με το εμιράτο, την ευθύνη θα φέρει ο ίδιος. Εδώ είναι που η αναφορά του είναι σαφής για την υπουργό Περιβάλλοντος η οποία έχει περιβαλλοντικές ενστάσεις καθυστερώντας την διαδικασία αδειοδότησης.


Στο ερώτημα εάν είχε ενημερωθεί για την επιστολή του κ. Κουβέλη, ο κ. Παμπούκης απαντά:


«Όχι, δεν υπήρξε σχετική συνεννόηση. Ο Αστακός είναι µια µεγάλη ιδιωτική επένδυση. Μπορεί να πετύχει, µπορεί και όχι. Αυτό αφορά τα µέλη της κοινοπραξίας. Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της προβαίνοντας στις κατά νόµο αδειοδοτήσεις και µάλιστα σε σύντοµο χρόνο».

Ο κ. Παμπούκης προαναγγέλλει, επίσης, ότι θα υπάρξει διαδικασία fast track 2, η οποία -όπως αναφέρει- έχει ήδη πάρει τη µορφή µιας διυπουργικής επιτροπής την οποία συντονίζει ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος και σε αυτή µετέχουν όλοι οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων. «Σκοπός της θα είναι, µεταξύ άλλων, το ξεµπλοκάρισµα των ώριµων και αυτοχρηµατοδοτούµενων επενδύσεων από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας» τονίζει.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Eχετε γεια βρυσουλες-πηγουλες-ποταμακια και ρυακια, λογκοι και ραχουλες, δαντελενιες ακρογιαλιες

typhoon είπε...

fast track v.2.0
με υπογραφή "μαζί τα φάγαμε"...