Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Στις Βρυξέλλες για Ecofin και Eurogroup ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η επικείμενη δημοσιοποίηση των προβλέψεων της Eurostat για το έλλειμμα του 2009 ενδέχεται να απασχολήσουν ατύπως το Συμβούλιο των υπουργών.


H οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις εργασίες των συμβουλίων.


Στο περιθώριο της συνόδου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου...
θα συναντηθεί με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ όπου και αναμένεται να τεθούν ατύπως ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ.Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και για την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα από τη Eurostat, σε αναμονή των τελικών ανακοινώσεων μέσα στην εβδομάδα.


Το αναθεωρημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού, που σύμφωνα με πληροφορίες η Eurostat το υπολογίζει σε πάνω από 15%, ίσως και στο 16% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το μνημόνιο, αν τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα υψηλότερο από τις προβλέψεις, πρέπει να ληφθούν αντισταθμηστικά μέτρα μέσα σε ένα τρίμηνο.


Σημειώνεται ότι η τρόικα θα βρεθεί στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.


Τη σύνοδο του Ecofin θα απασχολήσουν ακόμη οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τη παγκόσμια οικονομία με την ανάπτυξη να συνεχίζεται, αλλά με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Επιπλέον, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τη πρόσφατη ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: