Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Mόνο… ξύλο δεν έπαιξαν στη Βουλή Πανάρετος-Κανέλλη!

Έντονο φραστικό επεισόδιο με απίστευτες ατάκες, σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου και της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού σχετικά με τη χρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του υφυπουργού, η κ. Κανέλλη τον διέκοπτε συνεχώς, με τον κ. Πανάρετο να της λέει: “Εγώ ξέρω ότι ο τρόπος που μιλάνε οι κομμουνιστές είναι πάντα σοβαρός, ενώ σέβονται τον συνομιλητή τους. Δεν ξέρω, αν ισχύει και για τους εκ μεταγραφής κομμουνιστές”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε “εσείς δεν είστε Πανάρετος, αλλά πανάρετα πανάθλιος!”, με αποτέλεσμα...
να ξεκινήσει ένας φοβερός καυγάς, με ανοικτό το μικρόφωνο μόνον του υφυπουργού.

Ο κ. Πανάρετος ζήτησε από το προεδρείο να τον προστατεύσει, αλλά η προεδρεύουσα Ροδούλα Ζήση, δεν κατάφερε να σταματήσει τη βουλευτή.

Δέχομαι προσωπική επίθεση, προσβάλετε το κόμμα σας”, ακούσθηκε να λέει ο κ. Πανάρετος, ενώ η κ. Κανέλη του έλεγε: “Αν εσύ νιώθεις τύψεις που δεν έγινες κομμουνιστής, μην κατηγορείς εμένα, επειδή έχεις ενσωματωθεί στο σύστημα”.

Δεν είναι τηλεόραση εδώ”, συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ η κ. Κανέλλη ακούσθηκε να λέει ότι “εκείνος είναι που κάνει το σόου και είναι πανάθλιο”!

Η ηρεμία, μετά από πολλή ώρα επήλθε στη Βουλή, άλλα όλοι οι διάλογοι διεγράφησαν με εντολή της προέδρου από τα πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: