Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Οριστικοποιείται το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας

Από τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου στο Δουβλίνο

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών υπογράφουν σήμερα Κυριακή πακέτο δανείων διάσωσης  της Ιρλανδίας ύψους 85 δισ. ευρώ (113 δισ. δολαρίων), ελπίζοντας ότι θα ηρεμήσουν τις αγορές και θα αποφύγουν τη μετάδοση της οικονομικής κρίσης και στα άλλα μέλη της ευρωζώνης.

Η βελγική προεδρεία της Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών από τα 27 κράτη της Ε.Ε. (ecofin) θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Κυριακή για να συζητήσουν το θέμα της Ιρλανδίας, που πρόκειται να γίνει η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα που εντάσσεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό οικονομικής διάσωσης.
 
Η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης (eurogroup) αναμένεται να ξεκινήσει στη 1 μ.μ. (ώρα Βελγίου), ενώ στη συνέχεια θα προσέλθουν και οι υπουργοί  της ευρύτερης Ε.Ε. προκειμένου να επικυρωθεί η διάσωση.

Διαπραγματευτές από την ιρλανδική κυβέρνηση, από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ συναντήθηκαν το Σάββατο σε πολυτελές ξενοδοχείο του Δουβλίνου για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, ενώ χιλιάδες Ιρλανδοί διαδήλωναν στην ιρλανδική πρωτεύουσα ενάντια σε ένα δανεισμό που φοβούνται ότι θα παραχωρήσει την τόσο σκληρά κερδισμένη ανεξαρτησία της Ιρλανδίας.
reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: