Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αυστριακή "βόμβα": "Η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της"

"Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της", δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της, ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ, στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, τον προσεχή Δεκέμβριο.

"Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας", προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.

Συνεπώς, η Βιέννη απειλεί να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. "Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου", τόνισε και πρόσθεσε ότι θα εκφραστεί "πολύ επικριτικά" για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.

Αντίδραση Κομισιόν


"Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ...
έφτασε χθες στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση  σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης του δανείου", αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με τα οικονομικά θέματα, Αμαντέου Αλταφάζ. "Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

O γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ράινερ Μπρούντερλε, σε ερώτηση του ΑΠΕ σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, τόνισε: "Εκτιμώ βαθύτατα και σέβομαι τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ελπίζω να συνεχίσει να ακολουθεί απαρέγκλιτα το δρόμο του και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Το ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι εκνευρισμοί μεταξύ Ευρωπαίων εταίρων είναι φυσικό. Αυτό συμβαίνει άλλωστε πολύ συχνά και στους γάμους και στις διαπροσωπικές σχέσεις".

Το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κυμαίνεται στις 897 μονάδες βάσης από 885 τη Δευτέρα

"Αναδιάρθρωση χρέους σημαίνει καταστροφή"

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απέκλεισε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιγκαρό", την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, τονίζοντας ότι "τούτο, θα είναι καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: