Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σε Αττική και Πελοπόννησο επικεντρώνει τις προσπάθειες η ΝΔ για το β' γύρο.


Η ΝΔ επικεντρώνει τις προσπάθειές της στις περιφέρειες της Πελοποννήσου και, ιδιαίτερα, της Αττικής, την οποία ο πρόεδρος του κόμματος κατέστησε σαφές στους συνεργάτες ότι «μπορούμε να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε». Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς «τράβηξε το αυτί» στους βουλευτές της Αττικής που δεν βοήθησαν στον πρώτο γύρο.

«Σας παρακολουθώ όλους,...
κάποιοι ‘σκοτώθηκαν’ να βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι όχι. Θέλω να δω κάποιους που δεν λειτούργησαν μέχρι τώρα να κινητοποιηθούν αυτή την εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια Αττικής

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι «την Αττική μπορούμε να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε» και ζήτησε από τους βουλευτές του να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια.


Σε ό,τι αφορά στη μάχη της Πελοποννήσου, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η ΝΔ είναι ότι μέχρι την επόμενη Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Αρκαδία και στην Αργολίδα.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει «στοχευμένες επισκέψεις» και σε άλλες περιοχές, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Χίο προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Π.Βογιατζή.


Τις επόμενες ημέρες θα «τρέξει» και η τηλεοπτική καμπάνια του κόμματος που θα προβάλλει το πολιτικό μήνυμα της «αντιμνημονιακής ψήφου» παράλληλα με τα προσωπικά χαρακτηριστικά του Βασίλη Κικίλια.


Γενικότερα τώρα η ΝΔ βγάζει εικόνα ικανοποίησης από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια για τον δεύτερο γύρο καθώς μάλιστα δεν θα υπάρχει το εκβιαστικό δίλημμα των βουλευτικών εκλογών.


Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ υπέστη στρατηγική ήττα». «Η μπλόφα δεν πέρασε και ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα αλλαγής πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. πρόεδρος της ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: