Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Ιδού το πρώτο "κούρεμα" δια "χειρός" Λοβέρδου!!! Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους προμηθευτές για εξόφληση τοις μετρητοίς με κούρεμα χρέους 20%.

Εξόφληση τοις μετρητοίς των χρεών του ΕΣΥ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010, πρότεινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα δεχθούν να κάνουν έκπτωση 20%.

Ειδικότερα, ο υπουργός στη συνάντηση που είχε μαζί τους, τούς ζήτησε, αντί των 1,45 δισ. ευρώ, που οφείλουν συνολικά τα νοσοκομεία, να τους δώσει 1,15 δισ. ευρώ, καθώς «στη φάση αυτή είναι δύσκολο να βρεθούν τα υπόλοιπα 300 εκατ».


Επί της ουσίας, δηλαδή, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους προμηθευτές έκπτωση της τάξης του 20% και μάλιστα εμφανίζεται αποφασισμένος να τη διεκδικήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν συμφωνήσουν, το θέμα μπορεί να φθάσει μέχρι και τα δικαστήρια.


«Έχουμε μετρητά 1,15 δισ. για να σας δώσουμε. Τα 300 εκατ., που υπολείπονται, δεν τα έχουμε και δεν μπορούμε να τα βρούμε. Μπορώ να μη σας ζητήσω έκπτωση για τα οφειλόμενα των τριών τελευταίων μηνών του 2010», είπε ο υπουργός.


Οι προμηθευτές αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη αυτή. Αρχικά...
διαφώνησαν με την πρόταση του κ. Λοβέρδου και εντέλει είπαν ότι θα ζητήσουν δεύτερη συνάντηση μαζί του μετά τις γιορτές.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές των προηγουμένων ετών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, θα αποπληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο με ομόλογα.


Πάντως, στη φάση αυτή οι προμηθευτές δείχνουν να μην αντιδρούν έντονα, καθώς δεν εκφράστηκε από την πλευρά τους η διάθεση να σταματήσουν τη διάθεση υγειονομικού υλικού προς τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: