Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Προκόπης Παυλόπουλος: “Δεν μετανιώνω για την στάση της αστυνομίας το Δεκέμβρη του 2008″

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στον “Real Fm” ότι δεν μετάνιωσε για την αμυντική στάση που κράτησε η Αστυνομία στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ένας υπουργός δεν πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του. “Την εποχή εκείνη δε χάθηκε άνθρωπος. Ίσως να είχε χαθεί και άλλος, εκτός από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αν ο σχεδιασμός της Αστυνομίας ήταν διαφορετικός” υπογράμμισε.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι υπάρχει “όσμωση”, διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων με το οργανωμένο έγκλημα. “Ο οπλισμός δεν βρίσκεται εύκολα αν δεν υπάρχει η σχετική διασύνδεση” πρόσθεσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η στρατολόγηση είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, θεωρώντας, παράλληλα, ότι οι συνθήκες δε δημιουργήθηκαν τότε, αλλά υπήρχαν για να διαμορφωθούν αυτές οι συνειδήσεις.
Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι κάποια από τα άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση της τρομοκρατίας ήταν λίγο–πολύ γνωστά “από την εποχή μου και πριν από μένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: