Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα: "Δεν κάνουμε κανένα παζάρι - Όλα τα κλειστά θα γίνουν ανοικτά", διαμηνύει η κυβέρνηση

- Αν γίνουν εξαιρέσεις θα γίνουν για λόγους εθνικού συμφέροντος
- Τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος ο νόμος
- Ποιούς φοβούνται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες κορυφαία κυβέρνητικά στελέχη επιμένουν να δηλώνουν οτι δεν γίνεται κανενός είδους παζάρι για τα κλειστά επαγγέλματα.
Όπως λένε, δεν υπάρχει γυρισμός και όλα τα κλειστά επαγγέλματα θα γίνουν ανοικτά. Το μόνο παράθυρο που αφήνουν ανοικτό είναι αν σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι συνθήκες επιβάλλουν να μείνει κάποιο επάγγελμα κλειστό για λόγους όπως λένε δημοσίου ή εθνικού συμφέροντος.
'Οσον αφορά στην καθυστέρηση που υπάρχει στην κατάθεση του νομοσχεδίου, υποστηρίζουν οτι οι λόγοι είναι καθαρά τεχνικοί. Τα κλειστά επαγγέλματα είναι πολλά και με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Τοποθετούν την κατάθεση και ψήφισή του στα τέλη Ιανουαρίου.
Μόνο αγκάθι που υπάρχει είναι λένε οι συντεχνίες. Και μάλιστα τονίζουν οτι οι πιέσεις που ασκούνται είναι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, όπου η πλειοψηφία των βουλευτών ανήκει σε συντεχνίες που θίγονται κεκτημένα δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: