Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ανεπίτρεπτη η παρέμβαση της τρόικας στα εσωτερικά της χώρας, λέει ο Γ.Ραγκούσης

Οι αλλαγές στο Δημόσιο θα προχωρήσουν χωρίς απολύσεις, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης (Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 

Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης την παρέμβαση της τρόικας στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, αναφερόμενος στις συστάσεις των ξένων αξιωματούχων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, ο υπουργός αναγνωρίζει μεν την «καλή προαίρεση» των εκπροσώπων της τρόικας στα σχόλια και τις συστάσεις τους στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει όμως πως η πολιτική κριτική είναι «δουλειά μόνο δική μας».

Ερωτηθείς για το πολιτικό κόστος των επιλογών της κυβέρνησης, ο υπουργός απαντά πως η κυβέρνηση «προτιμά να θυσιάσει το δικό της πολιτικό μέλλον αντί το μέλλον της χώρας». Σε καιρό «πολέμου οικονομικής επιβίωσης» υπάρχει μόνο το δημόσιο συμφέρον, λέει ο Γ.Ραγκούσης.

Ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε πως οι αλλαγές στο Δημόσιο θα προχωρήσουν χωρίς απολύσεις.

Ο ίδιος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτός εάν υπάρξουν «ανώμαλες εξελίξεις», λέγοντας πως το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε την νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: