Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δικαιώθηκε ο αγώνας των κρατουμένων

- το είδα στο tsak-giorgis.blogspot.com
Στα κάτεργα της δημοκρατίας, χιλιάδες κρατούμενοι από τις 29/11 είχαν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου, ενώ από τις 6/12 πολλοί από αυτούς προχώρησαν και σε απεργία πείνας. Ο πολυήμερος αγώνας τους δικαιώθηκε.

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον Καστανίδη στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Ποινικής Δίκης, διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων (εξαιρουμένων των βαριών πειθαρχικών) ανοίγοντας έτσι στην πράξη το δρόμο για την υπό όρους απόλυση αρκετών κρατουμένων. Μέχρι την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές και παράλληλα δεν θα λαμβάνονται υπ' όψιν για τη χορήγηση των αδειών, την εφαρμογή του θεσμού της υπό όρους απόλυσης, καθώς και τη χορήγηση άλλων ευεργετικών μέτρων.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων σημειώνει:

«Δώσαμε έναν όμορφο και δίκαιο αγώνα. Πάνω από 9.000 κρατούμενοι και κρατούμενες σε όλη την Ελλάδα,...
παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις πιέσεις που δεχτήκαμε, αγωνιστήκαμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Νιώσαμε την πείνα, αλλά αυτή δεν είναι τίποτα μπροστά στους καθημερινούς εξευτελισμούς και τη στέρηση της ελευθερίας μας.
Από τον αγώνα αυτό βγαίνουμε νικητές. Έγινε ένα πρώτο βήμα, ένα βήμα σημαντικό. Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας, περιμένοντας από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συγκρατούμενούς μας που σαν μια γροθιά έγιναν ασπίδα στον αγώνα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας. Τέλος, ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας. Όσους ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: