Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Διώξεις για αξιόποινες πράξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς τις κυβερνήσεις Σημίτη!

Τη μέρα που ανατινάχθηκε το Πρωτοδικείο Αθηνών από άγνωστους τρομοκράτες διαβάζουμε ότι:
α. Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά παντός υπεύθυνου για τις συμφωνίες του ΟΣΕ με τη Siemens από  το 1997 άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!
β. Φάκελο έστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον Άρειο Πάγο και μέσα στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και υπουργών του της κυβέρνησης 2000-2001!


Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά παντός υπεύθυνου για τις συμφωνίες του ΟΣΕ με τη Siemens από  το 1997 άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης γίνεται για υπόθεση παρακλάδι της Siemens και των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρίας στηρίζεται στην εκτίμηση ότι το Ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από τη σύναψη αυτών των συμβάσεων, οι οποίες αφορούσαν την προμήθεια και κατασκευή τροχαίου υλικού.
Οι νέες διώξεις αφορούν στα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε αυτή, καθώς και της παθητικής δωροδοκίας κατά παντός υπευθύνου.
Τα αδικήματα θα προσωποποιηθούν από τον ανακριτή που θα αναλάβει τη δικογραφία και θα κληθεί να εντοπίσει τους  παραλήπτες των "μαύρων χρημάτων" που διακινήθηκαν.
madata.gr


 "Ο εισαγγελέας χτυπά την πόρτα του Σημίτη" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Realnews. Αναφέρεται στο φάκελο που έστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον Άρειο Πάγο και μέσα στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και υπουργών του της κυβέρνησης 2000-2001! Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας η έρευνα έγινε μετά από καταγγελία αυστριακού δικαστή για τα swaps της Goldman Sachs!

-το είδα και στο papaioannou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: