Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής»

«Η Ελλάδα έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής, κάτι που κατορθώσαμε με σκληρή και συστηματική δουλειά. Ξέραμε ότι η κρίση στη χώρα μας είχε βασικά αίτια και ρίζες σε αντιλήψεις και πρακτικές που χρειάζονταν να αλλάξουν. Και αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε την Ελλάδα»...

Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τς Βρυξέλες το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο μηχανισμός στήριξης επιτρέπει να κάνουμε απερίσπαστα μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα, απαραίτητες αλλαγές, ώστε να βγει η χώρα μας και πάλι ισχυρή από αυτή την κρίση, αλλαγές που εμπεδώνουν την ευνομία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
 
Γι’ αυτό, εντοπίσαμε και συγχρόνως τονίσαμε την ανάγκη μιας ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρώτο βήμα τη σύσταση ενός μόνιμου πλέον μηχανισμού στήριξης, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά παρόμοιες κρίσεις των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Δηλαδή, κράτη-μέλη που, κατά καιρούς, και λόγω γενικευμένης ανασφάλειας στην παγκόσμια αγορά, μπορεί να έχουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα».
 
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση περί της έκδοσης ευρωομολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: