Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γκρούεφσκι: “Οι πολίτες υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την ονομασία”

Όλο και περισσότεροι πολίτες των Σκοπίων στηρίζουν την αποχώρηση της χώρας τους από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, εξαιτίας του αδιεξόδου σε αυτές, ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε περιοδικό της εφημερίδας “Publika”.
Ο κ. Γκρούεφσκι είπε “όχι, δεν σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός, μία τέτοια κίνηση έχει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες” επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά”.

Παράλληλα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός...
δε συμμερίζεται την άποψη ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, αφού θεωρεί ότι έγινε στα πλαίσια περικοπών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά, γιατί η κατάργηση ενός Υπουργείου πρέπει να εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα Υπουργείο. Οι ειδικοί λένε ότι το Υπουργείο αυτό, καταργήθηκε μετά από συζητήσεις για την ογκώδη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και με την κατάργηση πολλών δήμων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά με στόχο την καλύτερη λειτουργία μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι”, ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν καταλαβα!!!
Οταν αναφερετε στην μη αναγνωριση της γλωσσας του, εννοει να την ονομασουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;;;!!!!
Οσο για την καταργηση της Ονομασιας του Υπουργειου 'Μακεδονιας -Θρακης' καλα κανει και μας ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!
Ακου 'στα πλαισια του περιορισμου των υπαλλαλων''!!!!!!!!
Τρεις κι ο κουκος ηταν.
Θα το πληρωσουμε ακριβα αυτο το γραμματιο!!!!!!!!!

typhoon είπε...

Ο Γκρουέφσκι είναι τόσο εθνικιστής που δεν πρόκειται ποτέ να καταλήξει σε καμία συμφωνία (άλλωστε και αυτοί που τον ψηφίζουν γι' αυτό τον ψηφίζουν). Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αναζητά αφορμές για να διακόψει τις συνομιλίες (είτε ρίχνοντας την ευθύνη στην Ελλάδα, είτε στους συμπατριώτες του που δε θέλουν...)