Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σκόπια: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού καναλιού

Προφυλακίστηκε για απάτη ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων Βέλια Ράμκοφσκι. 

Ο Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτης του καναλιού «Α1» και 13 ακόμη συνεργάτες του και μέλη της οικογένειας του, προφυλακίστηκαν για διάστημα 30 ημερών, έπειτα από κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση οικονομικών ισολογισμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ύστερα από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στον Α1 και 10 ακόμα εταιρείες που συστεγάζονται με τον σταθμό και συνδέονται με τον Β. Ράμκοφσκι, αποκαλύφθηκε οικονομική απάτη ύψους 16 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2005-2010.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι (σ.σ. τον τελευταίο χρόνο ο Α1 από φιλοκυβερνητικός μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι). Ο Ράμκοφσκι μίλησε για «δικτατορία του Γκρούεφσκι» και υποστήριξε πως στόχος της δίωξής του είναι η «φίμωση» και η «εξουδετέρωση» του Α1.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης “Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης”, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για “επιλεκτική” μεταχείριση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: