Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις της Daily Telegraph ανάβουν φωτιές στη συμμαχία Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσουν στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας οι αποκαλύψεις της Daily Telegraph, που βασίζονται σε ηχογραφημένες συνομιλίες με τρεις υπουργούς από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Οι υπουργοί, χωρίς να γνωρίζουν ότι μαγνητοφωνούνται, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική, ενώ ο ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει «απεχθές» μέτρο την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας εμφανίστηκαν ως ψηφοφόροι και μέλη του κόμματος και...
κατάφεραν να αποσπάσουν από τους υπουργούς Μάικλ Μουρ, Έντ Ντάβεϊ και Στιβ Γουέμπ άκρως επικριτικά σχόλια για την κυβέρνηση Κάμερον.

«Πρόκειται για το πλέον απεχθές και φρικιαστικό» μέτρο που έχει ληφθεί, εμφανίζεται να λέει για την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων ο υπουργός Μάικλ Μουρ. «Είχα δεσμευτεί ότι δεν θα το κάναμε. Μόλις τώρα, διέπραξα το χειρότερο έγκλημα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός» φέρεται να είπε.

Στο στόχαστρο και των τριών βρέθηκε, επίσης, η απόφαση για κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος σε υψηλόμισθους φορολογούμενους. Τόσο ο Μουρ όσο και ο υπουργός αρμόδιος για επιχειρησιακά ζητήματα Εντ Ντάβεϊ χαρακτήρισαν το μέτρο «άδικο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: