Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απειλεί με υποβάθμιση το Βέλγιο ο οίκος S&P

Σε προειδοποίηση για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου προέβη ο οίκος Standard & Poor’s λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα.

"Εάν το Βέλγιο δεν κατορθώσει να σχηματίσει σύντομα κυβέρνηση, τότε «ενδεχομένως να υπάρξει υποβάθμιση, ίσως και σε διάστημα έξι μηνών», αναφέρει η έκθεση.

Η υποβάθμιση θα είναι της τάξεως της μίας βαθμίδας στην περίπτωση που «η πολιτική κατάσταση στο Βέλγιο συνεπάγεται ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιήσει την πορεία του χρέους»

Η S&P δηλώνει ότι βλέπει κινδύνους στην ευρύτερη δημοσιονομική στάση του Βελγίου και στον στόχο της για έλλειμμα της τάξεως του 4,1% του ΑΕΠ που έχει τεθεί για το 2011. «Οι προβλεπόμενες απαιτήσεις δανεισμού της τάξεως του 11% του ΑΕΠ αφήνουν εκτεθειμένη την χώρα σε κίνδυνο αύξησης των πραγματικών επιτοκίων» αναφέρει η S&P.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολοι χρωστανε ο ενας στον αλλο,εχουν μπλεξει τα μπουτια τους και ριχνουν αναθεματα ο ενας στον αλλο νομιζοντας οτι ετσι θα γλυτωσουν αυτα που τους περιμενουν .αναποφευκτη η καταρευση του συστηματος διοτι σιγουρα καποια στιγμη οι λαοι της ευρωπης θα αντιδρασουν.ολοι ξερουν οτι ολα αυτα ειναι για να καλυψουν τις τρυπες που οι ιδιοι δημιουργησαν με τα παιχνιδια τους και τωρα για να σωθουν αυτοι μαζευουν απο τον εργαζομενο απο συνταξης κλπ

typhoon είπε...

Δεν έχεις κι άδικο. Απλά, απλά, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.