Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ !

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της «Metron Analysis», που έδειξε τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ να έχει μειωθεί στο 4,9% (25,9%-21%, από 7,5% που ήταν τον περασμένο Ιούνιο), δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα υφίσταται αξιοπρόσεκτη διαρροή ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ.
 
Πιο συγκεκριμένα, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 66,4%, ενώ της Νέας Δημοκρατίας στο 68,8%. Το κυβερνών κόμμα χάνει ένα ποσοστό 2,1% προς τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο ωστόσο εν μέρει εξισορροπεί, μιας και εισπράττει 1,3% από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ όμως φτάνουν ήδη το 4,9%, ποσοστό που δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, και σύμφωνα...
με την ποιοτική ανάλυση των συγκεκριμένων ψηφοφόρων, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για μη αναστρέψιμη αποχώρηση από την εκλογική και κοινωνική μάζα του ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία απ’ την άλλη, έχει σχεδόν εκμηδενίσει τις διαρροές της προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, χάνει ωστόσο ένα 7,1% της δύναμής της προς τη Δημοκρατική Συμμαχία. Ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 2,5% του εκλογικού σώματος, και αποτελεί την πρώτη «μαγιά» ψηφοφόρων, ως κατώτατη βάση στόχευσης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, στην προσπάθειά του να μπει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: