Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οι βουλευτές προκαλούν (ξανά)

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών Βουλευτών αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω τους.

Πρόκειται για τους:

Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.

Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.


Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.


Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Όσο οι ίδιοι βουλευτές βιάζουν με τέτοιο θράσος την έννοια της βουλευτικής ασυλίας, τόσο θα ακούγονται κραυγές περί κατάργησης της. 
Οι 4 βουλευτές που ψήφισαν σε όλες τις ψηφοφορίες υπέρ της άρσης της ασυλίας των συναδέλφων τους, σας ενημερώνουμε ότι, είναι οι: ...

- Ντόρα Μπακογιάννη
- Κώστας Κιλτίδης
- Χρήστος Μαρκογιαννάκης
- Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ήταν όμως αρκετοί...
 
parapolitiki.com(1)
parapolitiki.com(2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: