Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τρόπους για αντιμετώπιση της αβεβαιότητας των αγορών προτείνει ο Όλι Ρεν

Την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας των αγορών, που αποτυπώνεται στις αγορές κρατικών ομολόγων, προτείνει ως την μόνη λύση για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν.

Ο ίδιος προτείνει με άρθρο του στους “Financial Times” και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αυτό, ως εξής :

- Σταθερότητα στις προσπάθειες των εθνικών κυβερνήσεων να βάλουν τάξη στα του οίκου τους.

- Ενίσχυση της δανειακής ικανότητας του υπάρχοντος ταμείου οικονομικής σταθερότητας και διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητάς του.

- Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

- Αξιοποίηση της κοινής αγοράς, στους τομείς των υπηρεσιών, της ενέργειας και της πνευματικής ιδιοκτησίας.

- Μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος και των κοινωνικών επιδομάτων, προκειμένου να προάγουν την αύξηση της απασχόλησης, καθώς και στις αλλαγές στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

- Βελτίωση της λειτουργίας του τραπεζικού τομέα και ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, προκειμένου να προληφθούν νέες κρίσεις στην ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ.Ρεν κάνει λόγο για “αξιοθαύμαστη δέσμευση στην οικονομική σταθερότητα, που θα αποδώσει αποτελέσματα με διάρκεια”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: