Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ ?»

«Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;»
Μια ταινία των Jean-Michel Meurice and Jean Quatremer
Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 20.00 προβάλλεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών το ντοκιμαντέρ «Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;» σε συνεργασία με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι». Την ταινία θα παρουσιάσουν ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊωάννου και ο βραβευμένος Γάλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας Liberation και σεναριογράφος της ταινίας Jean Quatremer.

Η ταινία περιγράφει την έκρηξη της οικονομικής κρίσης από τον Αύγουστο 2007 έως τον Μάιο 2010 και εξηγεί πώς μία τραπεζική κρίση μεταλλάχθηκε σε κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η πλοκή αυτού του «θρίλερ» στηρίζεται σε μαρτυρίες κορυφαίων πολιτικών και οικονομολόγων, όπως οι Jean-Claude Trichet (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Jean-Claude Juncker (Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας) και Christine Lagarde (Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας). 

Η ταινία, που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι συμπαραγωγή του γαλλο-γερμανικού καναλιού ARTE σε συνεργασία με τη φινλανδική δημόσια τηλεόραση YLE, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την ελληνική εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ ΑΝΕΜΟΝ.

Μετά την ταινία, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Τάσο Τέλλογλου, την Σοφία Παπαϊωάννου και τον Jean Quatremer για την οικονομική κρίση και για το μέλλον της Ελλάδας. 
Όσοι βλέπουν την αρχική σελίδα του blog και θέλουν να προετοιμαστούν και να σκεφτούν πάνω στα θέματα που θίγει το ντοκιμαντέρ, μπορούν να πατήσουν το "Διαβάστε περισσότερα" που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.
Όσοι βλέπουν τη σελίδα του συγκεκριμένου post, ας πατήσουν το play...


Δεν υπάρχουν σχόλια: