Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών.




Αξιοκρατία και Διαφάνεια; ΝAI. Αλλά όχι ευτελισμός των θέσεων Γενικού Γραμματέα.
Δηλαδή δε θα μπορούσε να αξιολογήσει προτάσεις από τους 37 υπουργούς και από τους 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή έστω από τους 300 βουλευτές της Βουλής; Και οι προτάσεις να κατατεθούν φανερά. ΝΑΙ στο διαδίκτυο με τα ονοματεπώνυμα των προτεινόντων. Τώρα κατάντησε αστειότητα, που τη χλευάζει το κάθε σούργελο.
Το ΠΑΣΟΚ μπέρδεψε την εσωκομματική δημοκρατία με την άσκηση κυβερνητικού έργου. Άλλο είναι να είσαι ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα και να μαζεύεις κόσμο και άλλο να κυβερνάς. Η υπόθεση κυβέρνηση θέλει σοβαρότητα.
Εκτός κι αν πίσω από αυτή την αστειότητα κρύβονται επιθυμίες για ουσιαστικά κλειστές διαδικασίες που θα εμφανιστούν ως ανοιχτές.
Δηλαδή γελοιοποιούμε την κατάσταση για να βάλουμε αυτούς που έχουμε προαποφασίσει να βάλουμε.
Εδώ είμαστε και θα δούμε...

4 σχόλια:

Coffeemug είπε...

Το να είναι διαφανής η διαδικασία, το επικροτώ. Πόσο όμως διαφανές είναι αυτό που γίνεται; Οπως λες κι εσύ, μήπως είναι προαποφασισμένο και οι χιλιάδες που στείλανε αιτήσεις τελικά είναι χαμένοι πριν ακόμα τις στείλουν; Θα δείξει. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να μη σκέφτομαι ότι είναι ακόμα ένα λαϊκίστικο κόλπο.

typhoon είπε...

Δεν ξέρω αν τελικά θα βγει λαϊκίστικο κόλπο, αλλά ήταν σίγουρα μία κίνηση εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
Εγώ πολύ καλοπροαίρετα θα δεχτώ ότι δεν υπάρχει διάθεση εξαπάτησης. Όμως αμφιβάλλω για την τροπή που τελικά θα πάρουν τα πράγματα, λόγω εμβόλιμων παραγόντων, ενώ από την άλλη θίγω την υπερβολή του εντυπωσιασμού που δεν συνάδει με το υπόλοιπο σύστημα διακυβέρνησης πού διαθέτει η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Μα 20000 αιτήσεις είναι πολλές ρε παιδιά. Είδανε πώς γαμιόμαστε την πέσανε κι οι γύφτοι.

Coffeemug είπε...

Σε απλή μετάφραση, 20.000 από εμάς ελπίζουν ότι όλο αυτό δεν είναι φούσκα. 20.000 από εμάς νομίζουν ότι διαθέτουν, ή διαθέτουν τα προσόντα για να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο.