Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Σοβαρό και γενικευμένο πρόβλημα για τους Έλληνες η φτώχεια


Ο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά ενώ το 84% των Ελλήνων κρίνει ότι η φτώχεια είναι πρόβλημα που πλήττει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα στην Ε.Ε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου. 
Η συνέχεια στο tvxs.gr (από την εφημερίδα Καθημερινή).

5 σχόλια:

Coffeemug είπε...

Το ίδιο λέμε τόσα χρόνια τώρα. Πρέπει να μας το δείξει το ευρωβαρόμετρο; βαρέθηκα

typhoon είπε...

Ναι, είναι γι' αυτούς που δέχονται μόνο επίσημες μετρήσεις !

Coffeemug είπε...

επειδή αφορούν εμένα προτείνω να τις βράσουμε τις μετρήσεις. καμία επίσημη μέτρηση δεν μου χρειάζεται γιατι ζω στην πραγματικότητα. τις χρειάζονται αυτοί που τα κουτσοβολεύουν με 5-6 χιλιάδες το μήνα και δεν μπορούν ακριβώς να αντιληφθούν γιατί ακριβώς γκρινιάζουμε

typhoon είπε...

Αγαπητή coffeemug,
Ακριβώς έτσι είναι. Κανείς πλέον δεν πιστεύει κανέναν σ' αυτή τη χώρα, ακόμα κι όταν τα βλέπει μπροστά στα μάτια του.
Αρκεί μια βόλτα το πρωί μπροστά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ για να δεις τον κόσμο που περιμένει να μαζέψει τα ληγμένα της προηγούμενης μέρας.
Αρκεί ακόμα να δεις τη δυσπιστία που έχουν πολλοί να σχολιάσουν σ' αυτό το εντελώς ελεύθερο blog, το οποίο τους παροτρύνει με την προμετωπίδα "Μίλα ελεύθερα. Το πολύ πολύ να το κλείσουν."
Ειλικρινά, έχω αρχίσει πλέον να γελάω με τη κωμικοτραγική κατάσταση που έχει επέλθει πρώτα απ' όλα στο μυαλό του νεοέλληνα.

Coffeemug είπε...

Δεν το έχω δει αυτό που λες αλλά μπορώ πολύ εύκολα να το φανταστώ. Και δεν νομίζω ότι είναι δυσπιστία η έλειψη σχολιασμού. Απλά βαρεμάρα. Μία από τα ίδια, ξανά και ξανά και ξανά. Τί να λέμε; Μα ούτε κι εγώ σχολιάζω. Με τίποτα δεν μου πάει η ταμπέλα του πολιτικού σχολιαστή. Ετσι δυο λογάκια γράφω να μην αισθάνεται μόνο του...