Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Προσλήψεις αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ


Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Π. Γεραρή, για εξαίρεση από τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ των προσλήψεων στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στη Βουλή και στις Ανεξάρτητες Αρχές. 

Απαντώντας στην επιστολή Γεραρή, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι οι ανεξάρτητες αρχές «πρέπει να υπόκεινται στο γενικό καθεστώς προσλήψεων και οικονομικών ελέγχων, χωρίς φυσικά να αμφισβητείται η ανεξαρτησία τους», για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι «έχει γίνει σχετική συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τη νομική του υπηρεσία, όπως επίσης υπάρχει συμφωνία με τον πρόεδρο της Βουλής για την αλλαγή του Κανονισμού του Κοινοβουλίου». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο κ. Γεραρής ζήτησε από τους ομολόγους του των ανεξάρτητων αρχών να συνυπογράψουν την επιστολή του και εκείνοι δεν συμφώνησαν.

Εξάλλου, ο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να σβήσει, μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής, όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία με τα βιογραφικά σημειώματα των υποψήφιων γενικών γραμματέων που έχει στη διάθεσή της, αφού αποτελούν στοιχεία προσωπικών δεδομένων, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αρχεία και τα βιογραφικά σημειώματα να «αξιοποιηθούν στο μέλλον», όπως είχε τονίσει πριν από λίγο διάστημα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Γνωστοποίησε δε ότι η Αρχή έχει δώσει ήδη εντολή να αφαιρεθεί από τα βιογραφικά σημειώματα το μέρος που αναφερόταν στην πολιτική δραστηριότητα των υποψήφιων γενικών γραμματέων, κάτι που κατά τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής «εν δυνάμει θα μπορούσε η πληροφορία αυτή να υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς τις πολιτικές τους πεποιθήσεις».
Ο κ. Γεραρής αναφέρθηκε στη συνέχεια στην τοποθέτηση και χρήση των καμερών σε δημόσιους χώρους, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αρχή δεν είναι αντίθετη, αρκεί, όπως τόνισε, αυτό να γίνεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Πηγή Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: