Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σε διαβούλευση τίθεται η προκαταρκτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη…



 
ο χάρτης από το http://www.energia.gr/article.asp?art_id=31843

Παρακάμπτει το δάσος της Δαδιάς ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με την προκαταρκτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία παρουσιάστηκε από εκπροσώπους της Trans Balkan Pipeline, για πρώτη φορά, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του διευρυμένου νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης-Έβρου. Η προμελέτη τίθεται πλέον σε δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας, οι φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις τυχόν ενστάσεις τους για το συγκεκριμένο έργο, εντός 52 ημερών. Σύμφωνα με την χάραξη της μελέτης, στο Βόρειο Έβρο ο αγωγός διέρχεται περίπου από το μέσον του νομού, ενώ καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη και στο θαλάσσιο χώρο κοντά την περιοχή της Μάκρης. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι αγωγός θα βρίσκεται κάτω από το έδαφος, οι βάνες θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ θα υπάρχουν και μηχανισμοί που θα ελέγχουν συνέχεια τη ροή του πετρελαίου. 



Συνάντηση Καραμανλή - Παρβάνωφ

Οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας στο πλαίσιο της ΕΕ, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνωφ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν το καλό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία αλλά και την ανάγκη υλοποίησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.
Παράλληλα,στην συνάντηση τόσο ο Γκ. Παρβάνοφ όσο και ο Κώστας Καραμανλής έδωσαν έμφαση στις κοινές προσπάθειες που κατέβαλαν και οι δύο τα προηγούμενα χρόνια για την προώθηση της συνεργασίας των χωρών στον ενεργειακό τομέα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: