Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης: Νέοι δικαιούχοι

- το είδα στο toprixtiri.blogspot.com

Σε συνέχεια των ενημερώσεων που είχαμε αναρτήσει εδώ και εδώ.


Σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πολίτες χαμηλού εισοδήματος θα δοθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς στη λίστα των δικαιούχων προστίθενται οι μεταμοσχευμένοι, όλοι οι χαμηλο-συνταξιούχοι των Ταμείων, οι άνεργοι επιδοτούμενοι του ΝΑΤ καθώς και 1.500 πολιτικοί πρόσφυγες...

Παράλληλα, τροποποιούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν τους πολυτέκνους. Όσοι έχουν τρία παιδιά για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά έως 23.000 και όσοι έχουν πέντε παιδιά έως 25.000 ευρώ.

Ως προς το διαδικαστικό κομμάτι, το επίδομα ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων θα καταβάλλεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις νομαρχίες, και τις εφορίες. Η καταβολή θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2009 και η δεύτερη μέχρι 30 Ιουνίου του 2010.

Μιλώντας στη βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι το επίδομα δεν επιβαρύνει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο και τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει «σε μια σειρά τολμηρών μέτρων και πολιτικών μόνιμου χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση της οικογένειας και των οικονομικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: