Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

"Άνοιξε" τις πύλες του το Πολυτεχνείο

- το είδα στο tvorini-gr.blogspot.com

Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν με την μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία την Τρίτη (17/11). Οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές για τον κόσμο την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ εντός του ιδρύματος θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με διεξαγωγή συζητήσεων, προβολών και εκθέσεων με θέμα τα γεγονότα του Νοέμβρη 1973.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονται από το πρωί εκατοντάδες φοιτητές από όλες τις σχολές της Αθήνας, ενώ το παρών δίνουν αρκετές πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, τόνισε πως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε ορισμένες σχολές του κέντρου "οφείλεται σε παρεξήγηση" και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων επανέλαβε το αίτημα για επιστροφή της σημαίας του Πολυτεχνείου από την ΠΑΣΠ στο Μουσείο του Ιδρύματος.


"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία.
Καμία ελπίδα δεν πρέπει να εναποτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. 
Τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.


news time.gr

5 σχόλια:

Coffeemug είπε...

ας ετοιμαστούμε για μια από τα ίδια. και εννοώ τις καταστροφές και τις ατέλειωτες συζητήσεις περί ασύλου, περί δικαιοδοσίας του πρύτανη.

takis Vorini είπε...

kαλημέρα φίλε...ευχαριστώ για την ανάρτηση και συμφωνω με τον
coffmug τον προλαλήσαντα...καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα.

typhoon είπε...

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και φέτος μία από τα ίδια ...

typhoon είπε...

@tvorini
Ευχαριστώ κι εγώ.
Καλή εβδομάδα.

Coffeemug είπε...

Έφτασε το σήμερα, για να δούμε λοιπόν!