Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος του ΛΑΟΣ προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο

- το είδα στο stavros-marinis.blogspot.com

Σε καιρούς που περισσεύουν οι αυτάρεσκες δηλώσεις περί αξιοκρατίας, διαφάνειας, λιτότητας, ...και άλλα ηχηρά παρόμοια, ο (κυριολεκτικά) πολύς Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως (του οποίου οι αρμοδιότητες ΔΕΝ έχουν καθοριστεί ακόμη) δημοσιεύει την 3/19.10.2009 απόφασή του, με τον βαρύγδουπο τίτλο: "Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων - συνεργατών , μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα". 
Η παγκάλειος απόφαση δημοσιεύεται στο ΦΕΚ υπ' αριθμ. 2316 της 30ης Οκτωβρίου 2009, τεύχος Β΄, και στην παράγραφο "1" προσδιορίζει το αντικείμενο του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο συνιστάται από 8.10.2009 (δηλαδή ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!) "για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης" (μα, ποιο είναι, τέλος πάντων αυτό το έργο;;;). 

Στην παράγραφο "2" ορίζει πως στο Πολιτικό Γραφείο του κυρίου Αντιπροέδρου συνιστώνται "για την εκπλήρωση του σκοπού του" (δηλαδή προς επικουρία του μη υπάρχοντος και μη καθορισθέντος "έργου" του) 10 θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 θέσεις ειδικών συμβούλων, ήτοι συνολικά 15 θέσεις. 
 
Τι τους χρειάζεται, αλήθεια, τόσους επίκουρους ο πληθωρικός Αντιπρόεδρος, που ακόμη δεν ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του; Και με το "κιλό" να τον επικουρούν λιγότεροι θα απαιτούνταν... Η παράγραφος "3" της παγκαλείου αποφάσεως γράφει επί λέξει: "Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα". Πέρα από την περίεργη εμμονή στην "εκπλήρωση του σκοπού" (με το λέγε-λέγε θα εντυπωθεί στον κόσμο ότι όχι μόνον υπάρχει έργο και σκοπός, αλλά και ότι εκπληρούνται...), μαθαίνουμε πως το ένα τρίτο των επίκουρων του κυρίου Πάγκαλου θα προέρχεται (με απόσπαση...) από υπηρεσίες του Δημοσίου , -αλλά βεβαίως υπάρχει και η δυνατότητα να δοθεί η βολική ερμηνεία ότι οι 5 αποσπάσεις θα είναι πρόσθετες στις πρώτες 15 θέσεις;;; 
 
Ενώ η παράγραφος "4" περιέχει κι άλλο "ζουμί": Για τη λειτουργία του Πολιτικού Γραφείου του κυρίου Αντιπροέδρου το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί κατά το τρέχον έτος 2009 με ποσόν 227.000 ευρώ, για το 2010 με ποσόν 1.015.000 ευρώ και με ανάλογα ποσά για τα επόμενα έτη... Δηλαδή, για να υιοθετήσουμε τον κατά τα έτη 2004-2009 τρόπο σκέψεως του κυρίου Αντιπροέδρου, η λειτουργία του Γραφείου αυτού, κατά την συνταγματικά επιτρεπτή κυβερνητική τετραετία 2009-2013, θα κοστίσει τουλάχιστον 4.060.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 8.500 μηνιάτικα των ταλαίπωρων δουλοπαροίκων των stages. 
 
Αλλά αυτά συνιστούν χυδαίον λαϊκισμόν.... Το σπουδαίον είναι ότι εσώθη η Ελλάς με την σωτήριον απόφασιν περί ιδρύσεως και στελεχώσεως του Πολιτικού (μηχανο)-Γ-ραφείου του κυρίου Αντιπροέδρου...
 
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: