Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Σκότωναν ανθρώπους στο Περού για την παρασκευή καλλυντικών

- το είδα στο kafeneio-gr.blogspot.com

Η Αστυνομία στο Περού συνέλαβε τρεις υπόπτους που κατηγορούνται ότι δολοφονούσαν ανθρώπους και κατόπιν αφαιρούσαν το λίπος από τα πτώματα για να το πουλήσουν παράνομα σε εταιρείες καλλυντικών στην Ευρώπη, αν και γιατροί εκφράζουν αμφιβολίες για την ύπαρξη μεγάλης μαύρης αγοράς ανθρώπινου λίπους.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις δολοφονίες πέντε ανθρώπων και, όπως δήλωσε ο στρατηγός Χόρχε Μέγια, επικεφαλής του Τμήματος Απαγωγών της περουβιανής Αστυνομίας, η συμμορία εμπλέκεται σε δεκάδες ακόμη ανθρωποκτονίες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μπουκάλια με μακάβριο περιεχόμενο, η «τιμή» του οποίου ήταν 10.000 ευρώ το λίτρο. «Οι δράστες αφαιρούσαν το λίπος από τον θώρακα και τους μηρούς» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Ντιρίνκρι Εουσέμπιο Φέλιξ Μούργκα, δίνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του κεφαλιού ενός 27χρονου θύματος, το οποίο ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί. Το κεφάλι, το οποίο βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, υπέδειξε στην Αστυνομία ένας από τους υπόπτους, ο 29χρονος Ελμερ Σεγούντο Καστιγέρος, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά την ανατριχιαστική διαδικασία αφαίρεσης του λίπους από τα ανθρώπινα σώματα.



Η συμμορία, η οποία απετελείτο ακόμη από τον Σεράπιο Μάρκος Βεραμέντι και την Ενεδίνα Εστέλα, πλησίαζε άστεγους και φτωχούς αγρότες σε ερημικά στενά των πόλεων και με το δέλεαρ της προσφοράς εργασίας τούς μετέφερε σε απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσα σε δάση, όπου και τους σκότωνε.

Τα Μέσα του Περού απεκάλεσαν τη συμμορία «Ρishtacos», από τον «ταιριαστό» στην περίπτωση αρχαίο περουβιανό μύθο για δολοφόνους που επετίθεντο στους κατοίκους και τους σκότωναν με ματσέτες για να πάρουν το λίπος τους.

Έξι μέλη της συμμορίας παραμένουν ωστόσο άφαντα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός της, Ιλάριο Κουντένα, ένας 56χρονος που, σύμφωνα με τον Καστιγέρος, εμπλέκεται στο κύκλωμα αυτό εδώ και 30 χρόνια!

Το λίπος, σύμφωνα με τον Μέγια, επρόκειτο να πουληθεί σε μεσάζοντες στη Λίμα και κατόπιν σε εταιρείες καλλυντικών στην Ευρώπη, χωρίς όμως η Αστυνομία να μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τέτοιου είδους συναλλαγές με ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες.

Oρισμένοι γιατροί ωστόσο εκφράζουν αμφιβολίες για την ύπαρξη ενός τόσο εκτεταμένου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινου λίπους. «Πλέον, μπορούμε να βρούμε ανθρώπινο λίπος τόσο εύκολα, ώστε δεν βρίσκω κανένα λόγο ύπαρξης μιας μαύρης αγοράς που να εμπορεύεται ανθρώπινο λίπος» λέει ο δρ Ανταμ Κατς, καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το ανθρώπινο λίπος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κοσμητική Ιατρική ως αντιρυτιδικό φάρμακο, πρέπει να αφαιρεθεί απαραιτήτως από τον ασθενή πάνω στον οποίο θα τοποθετηθεί κατόπιν, γιατί αλλιώς, όπως τονίζει ο δρ Νιλ Σάντικ , καθηγητής Δερματολογίας του Ιατρικού Κολεγίου Κορνέλ Βάιλ της Νέας Υόρκης, «υπάρχει ο κίνδυνος μιας ανοσολογικής αντίδρασης που θα μπορούσε να απειλήσει ακόμη και τη ζωή του ασθενούς».

Οι αστυνομικές αρχές του Περού ανακοίνωσαν ότι, μόνο εφέτος, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς στην περιοχή Χουανούκο, όπου βρέθηκε το πτώμα του 27χρονου.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: