Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Οι κανίβαλοι: Έπρεπε να το περιμένουμε

- το είδα στο tolimeri.blogspot.com

Γράφει ο Ευθύλογος

Στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων, ίσως ήταν αναμενόμενο και αυτό. Κλικ (εδώ). Αισθάνομαι όμως τον πειρασμό να σχολιάσω κάποιες φράσεις της συγκεκριμένης ανάρτησης μη μπορώντας ακόμη να καταλάβω τι με ενοχλεί περισσότερο. Η αγριότητα των δολοφόνων ή η υποκρισία των πολιτισμένων.
Ίσως σε αυτό να οφείλεται και ο υπερβάλλων κυνισμός μου για τον οποίο απολογούμαι εκ των προτέρων.

 

1οναν και γιατροί εκφράζουν αμφιβολίες για την ύπαρξη μεγάλης μαύρης αγοράς ανθρώπινου λίπους.
Ας εκφράζουν, δεν πειράζει. Πρόκειται για συναδελφική αλληλεγγύη.
Και για τα φακελάκια εκφράζουν αμφιβολίες.
Πόσες φορές δεν ακούσαμε από προέδρους ιατρικών συλλόγων αλλά και Υπουργών Υγείας εκείνη την φαιδρή και συνάμα προκλητική φράση:
«Οι ελάχιστοι επίορκοι ….»
Το 60 – 80 % βαφτίζονται ελάχιστοι!
Ποιον κοροϊδεύουν;
Ή είναι τόσο βλάκες που δεν αντιλαμβάνονται ότι για την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος, το πρώτο βήμα είναι η πλήρης κατανόηση και η παραδοχή του; 


2ον ... δολοφονούσαν ανθρώπους και κατόπιν αφαιρούσαν το λίπος από τα πτώματα για να το πουλήσουν παράνομα σε εταιρείες καλλυντικών στην Ευρώπη... 
Το γεγονός αυτό καθ' αυτό είναι τόσο ανατριχιαστικό που δεν έχει ανάγκη σχολιασμού. Αποτελεί όμως την φυσική συνέχεια της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που ανθεί, χωρίς βέβαια οι αρμόδιοι γιατροί πάλι να γνωρίζουν τίποτε!
Τις μεταμοσχεύσεις οργάνων μάλλον δεν τις κάνουν εκπαιδευμένοι χειρούργοι αλλά συνοικιακοί χασάπηδες. 

3ον ... χωρίς όμως η Αστυνομία να μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τέτοιου είδους συναλλαγές με ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες... 
Όταν είναι ανακατεμένες μεγάλες εταιρείες η Αστυνομία "αδυνατεί" να βρει άκρη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα εισαγόμενα βιομηχανικά προϊόντα από διάφορες χώρες που στα εργοστάσιά τους εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες μικρά παιδιά ή ενήλικοι δούλοι που ζουν μόνιμα μέσα στα εργοστάσια και απαγορεύεται να βγουν έξω από τον περίβολο των εργοστασίων, για να έχει η "πολιτισμένη Δύση" φτηνά προϊόντα.
Έχουν καταγγελθεί κατ' επανάληψη τέτοιες περιπτώσεις αλλά πάντα κάποιο αόρατο χέρι σταματάει τα περαιτέρω.4ον ... «Πλέον, μπορούμε να βρούμε ανθρώπινο λίπος τόσο εύκολα...» 
Είναι γεγονός ότι στον "πολιτισμένο κόσμο" η σύνθεση του ανθρώπινου σώματος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Περιέχει πολύ .............
περισσότερο λίπος και περιττώματα απ' ότι παλιότερα.

Αυτονόητο βέβαια είναι ότι ο σημερινός άνθρωπος - ειδικά ο δυτικός - αξίζει λιγότερο από τον άνθρωπο του παρελθόντος. Κανένας δεν πληρώνει υποθέτω για να αγοράσει ένα μείγμα λίπους και περιττωμάτων.

5ον «...ώστε δεν βρίσκω κανένα λόγο ύπαρξης μιας μαύρης αγοράς που να εμπορεύεται ανθρώπινο λίπος» ...

Υπάρχει ο εξής αντίλογος.
Καμιά συσκευασία καλλυντικών υποθέτω δεν γράφει στη σύνθεσή της ότι περιέχει ανθρώπινο λίπος.
Αν προέρχονταν από την Ευρώπη το λίπος, δηλ. από κλινικές που γίνεται λιποαναρρόφηση, όλο και κάτι θα μαθαίνονταν.
Και ως προς την κλινική αλλά και ως προς την εταιρεία καλλυντικών.
Για φανταστείτε το σοκ της κυρίας που πήγε στην κλινική Χ έκανε λιποαναρρόφηση για να της μικρύνει ο κώλος και τον άλλο μήνα μαθαίνει ότι το λίπος της πουλήθηκε στην εταιρεία καλλυντικών Ψ, το αγόρασε η ίδια υπό μορφήν αντιρυτιδικής κρέμας και το έβαλε στο μούτρο της!
Αλλά και την απορία του συζύγου κάθε φορά που θα έδινε τον καθιερωμένο πρωινό αποχαιρετιστήριο ασπασμό.
Δικαιολογημένα θα αναρωτιέται.
"Τώρα φιλάω το μούτρο ή τον κώλο της;"


Ευθύλογος, από Καφενείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: