Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αλαβάνος: "Είμαι μέλος μόνον του ΣΥΡΙΖΑ"

- το είδα στο www.foreignpress-gr.com


Δηλώνοντας με νόημα πως η μοναδική ιδιότητα που θέλει να έχει από δω και πέρα είναι αυτή του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος, λύνοντας τη δίμηνη σιωπή του, παρουσίασε χθες το βράδυ τις κατευθύνσεις που εκλαμβάνονται ως μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. 


Φωτογραφίζοντας, αλλά όχι κατονομάζοντας, την ηγεσία του ΣΥΝ επέρριψε ευθύνες στις “εστίες”, που "ως ιστορική συνέχεια των γκούλαγκ μιλάνε για ψυχοπαθείς και τρελούς, είτε αυτοί λέγονται 'κόκκινοι' είτε λέγονται 'πράσινοι', και προσπαθούν να αναπτύξουν έναν καθυστερημένο κομματικό κομφορμισμό, μέσα σε αυτό το χώρο που έδωσε μια τρομερή ανάταση στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια”.




Παρουσιάζοντας την ποιητική συλλογή της Νάντιας Βαλαβάνη με τίτλο “Μεγάλη Εποχή”, ο Αλ. Αλαβάνος, αξιοποιώντας την πολυσημία της ποίησης, δικαιολόγησε την προεκλογική του σιωπή καταφεύγοντας στους στίχους της Ν. Βαλαβάνη: "η προσμονή αρχικά φάνταζε διάλειμμα, τώρα πια βέβαια θα μπορούσες σε ολόκληρη τη ζωή σου να περάσεις έτσι, δίχως να φαίνεται ότι σου διαφεύγει κάτι ουσιαστικό (...) έντιμοι παραμένουν ως συνήθως όσοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει εγκαίρως ότι ζωή και τέχνη δεν αποτελούν μεγέθη ανταλλάξιμα, έτσι καταλήγουν να χρησιμοποιούν σαν ξίφη τις σιωπές τους", αλλά και του Μ. Αναγνωστάκη από το "ΥΓ": "γιατί υποχρεωτικά να μιλήσω;".

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ως “μεγάλη ήττα” το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Σημειώνοντας πως αν κριθεί “με βάση τα ποσοστά και με βάση πώς αντέδρασαν όλα αυτά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, είναι νίκη”, συμπλήρωσε πως ήταν “μεγάλη ήττα, γιατί ενώ είχαμε αναλάβει ένα εγχείρημα: να κλείσουμε το χάσμα με όλον αυτόν τον κόσμο που το 1989 μας είχε κλείσει τις πόρτες και επίσης να αναδειχθούμε ως η αντιπολίτευση και τα είχαμε καταφέρει”, συμπλήρωσε πως “χάθηκε άδικα αυτή η φάση”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: