Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

"Δίνουν εξετάσεις" στη βάση οι υποψήφιοι


Στο πολυσυζητημένο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μεθαύριο Σάββατο και την Κυριακή, στρέφεται το ενδιαφέρον όλων και πρωτίστως των τριών διεκδικητών της αρχηγίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις τους. Η οργανωτική επιτροπή συζήτησε για τις τελευταίας λεπτομέρειες του συνεδρίου πάνω σε τεχνικά θέματα καθώς και για την εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο Αντώνης Σαμαράς προχωράει σε μία κίνηση που θα συζητηθεί: καλεί αύριο το βράδυ όλους τους συνέδρους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για μια χαλαρή συζήτηση - όπως λένε συνεργάτες του. Χθες, πάντως, απάντησε εμμέσως αλλά αιχμηρά στις βολές που δέχεται από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Να σταματήσουν τα εσωκομματικά πυρά ζήτησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η Ντόρα Μπακογιάννη το απόγευμα της Πέμπτης παρουσίασε τις θέσεις της για την εκπαίδευση.

Αντώνης Σαμαράς: "Τέλος στα φέουδα και τους μηχανισμούς"
Ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το γάντι που του πέταξε στην κεντρική επιτροπή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ωστόσο, άπαντες πλέον στη ΝΔ επιχειρούν να απαγκιστρωθούν από την παρελθοντολογία. Πάντως προχωράει σε μία κίνηση που θα συζητηθεί: Καλεί το βράδυ της Παρασκευής όλους τους συνέδρους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για μια χαλαρή συζήτηση -όπως λένε συνεργάτες του.


Ντόρα Μπακογιάννη: "Προϋπόθεση ευημερίας η παιδεία"
Για διαβούλευση με την κοινωνία με στόχο την διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων δεσμεύτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζοντας σε εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας τις προτάσεις της για την παιδεία. Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, τον εκσυγχρονισμό της διδακτέας ύλης αλλά και την ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πισωγυρίσματα και στείρες αντιπαραθέσεις, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση". Για μένα δεν υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Για την ιστορία δεν έχω τίποτα να κουβεντιάσω. Οι λογαριασμοί αυτοί είναι κλειστοί, τόνισε.


Ν. Μπακογιάννη στη ΝΕΤ: "Να αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας"
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναζητήσει τα αίτια που την οδήγησαν στην ήττα στις 4 Οκτωβρίου, σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και στη Μαρία Χούκλη. Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να κουκουλώσουμε τις ευθύνες για την εκλογική αποτυχία και υποστήριξε πως η παράταξη πρέπει να κάνει νέο άνοιγμα στην κοινωνία.


Στην Αθήνα μιλά την Παρασκευή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος έχει ζητήσει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης - άποψη που συμμερίζονται και πολλοί βουλευτές.


ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: