Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Δρούτσας: Είμαστε προβληματισμένοι με τη συμπεριφορά της Τουρκίας


Tον προβληματισμό της Ελλάδας σχετικά με την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία, όπως τόνισε, έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις και στη λειτουργία του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνάντησή που είχε με το γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Αντερς Φόγκ Ρασμούσεν, την Τετάρτη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Δρούτσας είχε παράλληλα την ευκαιρία να ενημερώσει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (πρέσβεις) για την ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ, αλλά και για την υπουργική σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί 1η και 2η Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με αντικείμενο την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση με τον γγ του ΝΑΤΟ ο κ. Δρούτσας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολτικής.
Ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον γγ του ΝΑΤΟ τον προβληματισμό της Ελλάδας σχετικά με την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία, όπως τόνισε ο υπουργός, έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις και στη λειτουργία του ΝΑΤΟ.

«Οι παραβατικές πρακτικές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν συνάδουν με τις σχέσεις δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ και πιθανώς αυριανών εταίρων στην ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Ράσμουνσεν για τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση και επισήμανε πως για την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν η Συμμαχία να παρακολουθεί παθητικά, καθώς με τον τρόπο αυτό στέλνονται λάθος μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: