Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Η Μοσάντ άρχισε να «πλήττει» το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

- το είδα στο kafeneio-gr.blogspot.com


Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε πως ειδικές ομάδες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ (πιθανά οι εκτελεστικές ομάδες «Κιντόν»[ξιφολόγχη]), «εξαφανίζουν» τους ιρανούς επιστήμονες που ασχολούνται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τους. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τις πληροφορίες τις έλαβε από ανώτατα στελέχη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.


Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως πίσω από το θάνατο του κορυφαίου ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Αρντεσίρ Χανσαπούρ που δούλευε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν, κρύβεται η Μοσάντ. Ο Χανσαπούρ βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Σαουδική Αραβία, πηγαίνοντας για το ετήσιο προσκήνημα των μουσουλμάνων στη Μέκα και τη Μεδίνα, γνωστό ως Χατζ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως γι΄αυτό του το ταξίδι γνώριζαν μόλις 3 κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που αποδεικνύει τη διείσδυση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εντός της ιρανικής κυβερνητικής κάστας.


Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η δράση των Ισραηλινών έχει μεταφερθεί και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ίδιους δυτικούς αξιωματούχους που δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες.


Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, πως είναι πάγια τακτική των ισραηλινών μυστικών υπηρασιών εκτός από τη στόχευση και «εξουδετέρωση» φυσικών στόχων, να «εξουδετερώνονται» και εταιρίες που συνεργάζονται με την ιρανική κυβέρνηση, προκαλώντας τους τεχνικά προβλήματα μέσω επιθέσεων κυβερνοπειρατών αλλά και οικονομικά, μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων και των μετόχων τους.

Είναι ξεκάθαρο πως πιθανά το Τελ Αβίβ βλέποντας πως η προεδρία Ομπάμα δεν επιθυμεί μια ένοπλη σύρραξη με το Ιράν ώστε να καθυστερήσει ή να ακυρώσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά «μη συμβατικών» επιχειρήσεων για να καθυστερήσει την ολοκλήρωση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: