Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Debate μεταξύ των υποψηφίων ζητά η Μπακογιάννη. Όξυνση στους τόνους από τον Σαμαρά .

- από το tvxs.gr

Διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε σήμερα η κ. Μπακογιάννη, μέσω ιδιωτικού καναλιού, εκφράζοντας την άποψη ότι οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις των υποψηφίων πρέπει να αναδειχθούν μέσω διαλόγου. Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς, δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτή την πρόταση. Αιχμηρή ήταν η χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη.

Debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε σήμερα το πρωί η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μέσα από την πρωινή εκπομπή του Mega. Η κ.Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον συνυποψήφιό της Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι η ιδεολογική καθαρότητα που προτείνει, απειλεί το ιδεολογικό εύρος της Ν.Δ και υπογράμμισε πως η ίδια επιθυμεί μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ζήτησε μια καθαρή απάντηση, όπως την χαρακτήρισε, από τον κ. Σαμαρά, σχετικά με το κατά πόσο ισχύει η «κόκκινη εθνική γραμμή» που τέθηκε στο Βουκουρέστι, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.


Όξυνση στους τόνους από τον Σαμαρά

Από το βήμα συγκέντρωσης φίλων της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, ο Αντώνης Σαμαράς ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης. «Σήμερα κάποιοι "σύμβουλοι" που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της ΝΔ μας κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η ΝΔ είμαστε "φθαρμένο προϊόν". Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος: «Ενδεχομένως και να ...ζητήσουμε συγγνώμη γιατί εξακολουθούμε και τις πιστεύουμε. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, της ΝΔ. Θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη».


Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού. «Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο ελληνοτουρκικών διαφορών, επισήμανε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού. Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ ζήτησε από την Τουρκία «να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων, να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενο «κίνδυνο διάσπασης» της ΝΔ μετά την εκλογή νέου αρχηγού, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Κανένας απολύτως κίνδυνος δεν ελλοχεύει για την ενότητα του κόμματος. Είτε εκλεγεί η Ντόρα, είτε ο Παναγιώτης, είτε ο Αντώνης, την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά, τη γροθιά της ΝΔ».


Ενημερωτικές επιστολές για τη διαδικασία εκλογής

Ενημερωτικές επιστολές για τη διαδικασία εκλογής προέδρου απέστειλε η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου, προς 370.000 μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ. Στην επιστολή περιέχονται αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους καθώς και πληροφορίες για τα εκλογικά κέντρα που θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο. «Μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΝΔ, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών. Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης.


Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας. Τ όσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) ευρώ», γράφει η επιστολή.


Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων. Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Η εκλογή θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.


Τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών Δημήτρης Σιούφας μαζί με το Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη και τον γενικό διευθυντή Μενέλαο Δασκαλάκη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σιούφας διέψευσε δημοσίευμα που τον έφερε να έχει ασκήσει πιέσεις, μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ, ώστε να επηρεάσει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στην τοποθέτησή του υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι η θεσμική του ιδιότητα τού επιβάλει να τηρήσει με «θρησκευτική ευλάβεια» ίσες αποστάσεις, κάτι που έκανε μέχρι τώρα και που θα συνεχίσει να κάνει μέχρι τέλους.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο ''ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ'' ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ;!!!
11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά:
«Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει ...; Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα»
Δεν εκανες θητεια ''πατριωτη'' Αντωνη; Κατα την θητεια σου και ο πατριωτισμος σου Αντωνη
Έτσι εξηγειται η αγαπη του Λαζοπουλου και του Τριανταφυλλοπουλου για τον Σαμαρα. Ήταν φαινεται και οι τρεις στην ιδια σειρα...αυτων που δεν εκαναν θητεια

- ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 (ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΗΠΑ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΒΕΤΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

- ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ" ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;

- ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΧΕΡΣΤ (ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙ "ΑΤΥΧΗΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΕΙ;

- ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ;

- Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΦΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕ Γ.ΣΑΜΑΡΑ, ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ, Ε.ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞ.ΖΑΝΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑ 26 ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ!!!!!