Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη θέλουν να αλλάξουν χώρα: η έρευνα της Gallup




Περίπου 700 εκατομύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, ή αλλιώς περισότεροι από όλους τους ενήλικους της Βόρειας και Νότιας Αμερικής μαζί, νομίζουν ότι το γρασίδι είναι πιο πράσινο στην άλλη μεριά του φράχτη και θέλουν να μετακινηθούν μόνιμα σε άλλη χώρα, όπως έδειξε δημοσκόπηση την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009.
Όπως έδειξε η δημοσκόπηση που διενήργησε η Gallup σε 135 χώρες μεταξύ του 2007 και του 2009, οι κάτοικοι των υποσαχάριων Αφρικανικών χωρών ήταν αυτοί που έδειξαν να επιθυμούν περισσότερο τη μόνιμη μετεγκατάστασή τους στο εξωτερικό.
Κατά μέσο όρο το 38% του ενήλικου πληθυσμού της υποσαχάριας Αφρικής, ή περίπου 165 εκατομύρια άνθρωποι, είπαν ότι θα ήθελαν να κάνουν μόνιμο σπίτι τους κάποια άλλη χώρα, αν τους δινότανε η ευκαιρία.
Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου περίπου το ένα τέτατο των 700 εκατομυρίων - δηλ. περίπου 165 εκατομύρια άνθρωποι - είπαν ότι θα ήθελαν να εγκατασταθούν μόνιμα.
Τη δεύτερη θέση μοιράζονται η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία, όπου η καθεμία ονομάστηκε ως προτιμούμενος προορισμός για περίπου 45 εκατομύρια ανθρώπους.
35 εκατομύρια είπαν ότι θα πήγαιναν στην Ισπανία, 30 εκατομύρια στη Σαουδική Αραβία και από 25 εκατομύρια στην Αυστραλία και στη Γερμανία.
Αυτοί που επιθυμούσαν λιγοτερο να μεταναστεύσουν ήταν οι Ασιάτες - μόνο ένας στους 10 Ασιάτες είπε ότι θα ήθελε να μετακινηθεί σε κάποια άλλη χώρα.
Η δημοσκόπηση έγινε σε περίπου 260.000 άτομα, με ηλικίες από 15 χρονών και πάνω, είτε τηλεφωνικά είτε δια προσωπικής συνέντευξης, ενώ το στατιστικό της σφάλμα εκτιμάται σε περίπου 5%.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νεοταξίτη.

typhoon είπε...

Αυτό το νεο- που αποδίδει συνήθως η λέξη δεν το ασπάζομαι. Αλλά και το παλαιο- το έχω ξεπεράσει προ πολλού.
Αυτό που πιστεύω ευτυχώς δεν έχει γίνει ακόμη ούτε καθιερωμένη θεωρία, ούτε εξουσία, ούτε σύστημα.
Επί του συγκεκριμένου post: σε ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι. Από πότε η ενημέρωση έγινε νεοταξική ή παλαιοταξική? Εκτός κι αν εννοείς ως παλαιοταξικό (και ορθό?) το γνωστικό μεσαίωνα και την εκμετάλλευση των αφελών που παραδίδονται αμαχητί μέσα στην άγνοιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Εφ' οσον το θεμα ειναι η μεταναστευσις, ή η επιθυμια μεταναστευσις ,θεωρω ακαιρο τον σχολιασμο του αγαπητου ανωνυμου.Μου θυμιζει κρυφτουλι οπου μεσα στην αγκαλιτσα του μπαμπα μας ,βρεφη οντες κοροιδευαμε αλλα αδερφια μας.Φυσικα δεκτα ειναι τα σχολια μα να ειναι θαρετα και στοιχειωμενα
και οχι ξεκαρφωτα και απροσδιοριστα.Και θα ηθελα πολυ να ανεπτυσες καπου τα πιστευω σου, φαινεται οτι θα εχουν μεγαλο ενδιαφερον,αφου η θεωρια ειναι αυτη που καθιερωνει το συστημα(εννοω πολυκοσμικη να αφορα το συνολον και οχι την μειονοτητα).Εις το επανιδειν.

typhoon είπε...

Μα γι' αυτό έγινε το blog. Γιατί θεώρησα ότι πρέπει να επικοινωνήσω τις σκέψεις μου και τη θεωρία που γεννιέται μέσα από αυτές σε συνΕλληνες.
Απλά περιμένω να βρω γόνιμο έδαφος, αλλιώς δε θα έχει κανένα νόημα.