Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Με διακριτικά όλοι οι αστυνομικοί από την 1η Ιανουαρίου


Διακριτικά θα φέρουν από την 1η Ιανουαρίου όλοι οι αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών των ΜΑΤ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα καταργηθεί η χρήση χημικών και ότι θα υπάρξει νέος σχεδιασμός για τις πορείες, προκειμένου να μην απασχολούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το δίκαιο για τις συγκεντρώσεις πολιτών
Σημειώνεται ότι για την πάταξη της αστικής βίας, προβλέπεται από την 1η Φεβρουαρίου ο «αστυνομικός της γειτονιάς», καθώς και εσωτερική προκήρυξη θέσεων διοικητή για αστυνομικά τμήματα ειδικού ενδιαφέροντος, με συγκεκριμένα κίνητρα, προσωπικό, προϋποθέσεις και απολογισμό.
Στα τμήματα αυτά, τοποθετούνται «διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές», δηλαδή μετανάστες δεύτερης γενιάς, καθώς και αντίστοιχος αριθμός ψυχολόγων και κοινωνιολόγων.
«Καταργείται το απολίθωμα που λέγεται Ασφάλεια Αττικής και φτιάχνουμε πανελλήνια υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, με πρόσληψη 100 αστυνομικών ειδικών καθηκόντων, οικονομολόγων, χάκερς κ.ά.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: