Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Βουλή: ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2010


Με 160 ψήφους υπέρ και 139 κατά,  εγκρίθηκε  από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2010.
Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τους 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Από την ψηφοφορία που διεξήχθη απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι 90 βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν μόνον τα κονδύλια της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να ζητά να κάνουμε αλχημείες για να καλύψουμε ευθύνες της προηγούμενης περιόδου», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
«Επιτέλους ζητάμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν για τη διαχείριση του κράτους», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του χαρακτήρισε τον προυπολογισμό ανειλικρινή στις προβλέψεις του.
«Δείχνει έλλειψη σχεδιασμού. Έλλειψη κατανόησης του διεθνούς περιβάλλοντος. Έλλειψη κατανόησης των ευκαιριών που διαθέτουμε, αλλά και των μεγάλων κινδύνων που αντιμετωπίζουμε. Δείχνει προσκόλληση σε κακές μικροπολιτικές συνήθειες, και προσπάθεια να κερδίσετε χρόνο. Όταν ο χρόνος είναι αυτό που κατεξοχήν δεν έχετε. Ούτε εσείς, ούτε η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αμφισβήτησε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και την απόδοση των μέτρων του οικονομικού επιτελείου για την ανάταξη της Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: