Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

- το είδα στο totefteri.blogspot.com

Για πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης (01/12) στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο και από αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προειδοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (02/12) τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εκτός από τη δυτική Ελλάδα, αναμένεται να επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη (03/12), τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί, ενώ λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται στα τακτικά δελτία της ΕΜΥ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.
Για τους λόγους αυτούς η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, πληροφορίες για τη λήψη των οποίων διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες της χώρας.

[Πηγή]

2 σχόλια:

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Καλό μήνα αγαπητέ typoon να είσαι πάντα καλά να μας ενημερώνεις !

ΦΩΣ ΙΛΑΡΌΝ

typhoon είπε...

Καλό μήνα και από μένα. Εύχομαι κι εγώ το "φως το ιλαρόν" ή "η αρχαία φωνή" κατά το Μ.Βασίλειο να συντροφεύει και να καθοδηγεί τις σκέψεις μας.